Ο Πάνος Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με την τέχνη της υποδηματοποιίας, καθώς η οικογένειά του είχε στην ιδιοκτησία της εργοστάσιο υποδημάτων και ο πατέρας του, όσο και ο παππούς του ήταν σχεδιαστές.
Τα πρώτα του όμως επαγγελματικά βήματα τα ξεκίνησε εργαζόμενος στην μεγαλύτερη αντιπροσωπεία δερμάτων στην Ελλάδα και όχι στην οικογενειακή επιχείρηση, εκπροσωπώντας μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Ακολούθησε μία περίοδο περίπου δέκα ετών που εργάστηκε ως υπεύθυνος διαφήμίσης σε έντυπα και στο Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο. Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα σχεδιασμού υποδήματος στο ΕΛΚΕΔΕ με τον Απόστολο Κουλουμάση και άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα του σχέδια. Η έμπνευση έχει ως έναυσμα την γεωμετρία που βρίσκεται γύρω μας, από τους κυβόλιθους σε έναν πεζόδρομο που γίνονται μοτίβο σε μπότα, την ιωνική σπείρα που μεταμορφώνεται σε βολάν σε γόβα, έως το πλέξιμο ρατάν ενός καναπέ που έγινε η βάση για να δημιουργήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πέδιλα του. Ο Πάνος Παπαδόπουλος σχεδιάζει παπούτσια κατά παραγγελία για τις πελάτισσές του, προσεγγίζοντας την όλη διαδικασία με απόλυτο σεβασμό τόσο στις ανάγκες τους όσο και στην τέχνη της υποδηματοποιίας.
Ο τρόπος που ξεκινάει ένα σχέδιο, δεν είναι απαραίτητα ο ίδιος. Μπορεί να είναι ένα μοτίβο, ένα περίεργο πλέξιμο σε ένα ρούχο ή σε μία ψάθα. Μπορεί να είναι όμως ένας χρωματικός συνδυασμός ή ένα υλικό που έχει την ένταση που χρειάζεται για να σταθεί από μόνο του σε ένα απλό σχέδιο.
Υπάρχει μία σχέση αγάπης με τις πελάτισσές μου, πάντα ακούω αυτό που μου λένε και νοιώθω πάντα τυχερός όταν μία ιδέα τους ή μία παρατήρησή τους με βοηθά να αποκτήσω μία νέα οπτική πάνω σε σχέδια που πιστεύω ότι γνωρίζω καλά. Η φετινή χρονιά με τους περιορισμένους χρόνους που έχει για την προετοιμασία ενός γάμου, σίγουρα αυξάνει το βαθμό άγχους για το ζευγάρι και ίσως χειροποίητα νυφικά παπούτσια κατά παραγγελία να μην είναι πρώτη επιλογή, σίγουρα όμως είναι η μόνη επιλογή που σέβεται απολύτως την αισθητική, την ανατομία και την άνεση της πελάτισσας.